Hoe vertaal je de interieur trends voor 2024 naar je deur- en meubelbeslag

In 2024 gaat het niet alleen om wat er in ons interieur aanwezig is, maar ook om het verhaal erachter. Handgemaakte items, duurzame keuzes en een verlangen naar de natuur spelen de hoofdrol. Welke interieurtrends zien we nog meer in 2024? En hoe vertalen we deze naar specifieke interieur items.

We zetten 4 trends voor je op een rijtje.

  • Geïnspireerd op de natuur. De natuur blijft net als vorig jaar een grote inspiratiebron. Deze trend uit zich bijvoorbeeld in natuurlijk kleurgebruik, zoals groen, terracotta en bruinen, en in natuurlijke materialen en texturen die geïnspireerd zijn op de natuur, zoals natuursteen en houtnerven. We zien deze trend zeker terug in deurbeslag en meubelbeslag, was eerder zwart hip and happening, is dit zeker overgenomen door de warme bruine brons tinten. Ook zien we meubelbeslag met hout of versierd met vormen uit de natuur.
                                 

  • Afgeronde vormen. Banken en tafels met afgeronde hoeken zien we al een tijdje. De internationale woonbeurzen doen vermoeden dat deze trend in 2024 doorzet en soms extremere vormen aanneemt. ‘In de komende jaren zien we zelfs keukens en kasten met ronde hoeken in plaats van de traditionele, rechte hoeken. Ronde en organische vormen geven een verzachting aan je interieur, we zien dit ook terug in het meubel en deurbeslag.

                                    

  • Handgemaakt. Een trend die enerzijds voortkomt uit de behoefte om te weten hoe en waarvan een product is gemaakt. Anderzijds omarmen we de (imperfecte) structuren en texturen die getuigen van vakmanschap. Binnen het deur en meubelbeslag zien we deze trend ook terug, denk aan met de hand geborsteld brons en hand-gestikt leer. Of met de hand bewerkt schakelmateriaal.

                                 
  • Persoonlijke touch. upcyclen en recyclen zijn niet alleen milieubewuste keuzes, maar ook kansen om persoonlijkheid toe te voegen aan je interieur. Geef bijvoorbeeld je keuken een nieuwe kleur en vervang de knopjes of greepjes. Of upcycle dat oude kaste van oma naar een statement piece in je interieur.
                              

 

Terug naar blog