Hoe kies je de juiste deurkruk bij jouw interieur?

Er is tegenwoordig veel keuze in deurbeslag. Iedere zichzelf respecterende Designer of interieurarchitect van enige betekenis heeft zich al gewaagt aan een deurkruk ontwerp, ze variëren in design, materiaal en prijs. Hierdoor zie je soms door de bomen het bos niet meer.

Daarnaast zijn er veel fabrikanten die actief vertegenwoordigd zijn op de Nederlandse markt, de keuze is dus reuze.

 

Design.

Over smaak valt niet te twisten, je vindt het ontwerp van een deurkruk mooi of niet. Design is wel belangrijk in het maken van je keuze, past het ontwerp van de deurkruk in wat je voor ogen hebt met je interieur. Kies je voor een retro model uit de populaire jaren 30 van vorige eeuw of ga je voor een meer hedendaags model. Tijdloos of populair, industrieel, klassiek of landelijk.

 

Keuze.

  1. Bepaal eerst de kleur, past deze in het kleurenpallet van je huis of je moodboard? Kijk daarvoor bijvoorbeeld naar materialen en metalen in je interieur. Als je bijvoorbeeld veel zwart staal, roestvrijstaal of koper elementen gebruikt kun je dit laten terugkomen in de deurkruk.
  2. Bepaal vervolgens (en ga hier vooral op en gevoel af) de uitstaling van de deurkruk, kies een stijlperiode, ontwerp, afwerking of favoriete ontwerper. Kijk of de deurkruk beschikbaar is in de door jouw gekozen kleur.
  3. Is de stijl van de deurkruk door te voeren in de hele woning? Zijn er bijvoorbeeld bijpassende raamkrukken, meubelknopjes enz. enz. Dit kan doorslaggevend zijn in je keuze voor een bepaald model.
  4. Wil je een chique uitstraling, denk dan bijvoorbeeld aan een deurkruk bekleed met Leer. Of ga je voor een meer stoere look en kies je voor een deurkruk met een Knurled of Linear motief. Wil je de aandacht op je mooie houten vloer versterken of die ambachtelijk gemaakte houten kast kies dan voor een deurkruk met hout. Of hou je meer van de perfectie van de imperfectie? Kies dan voor een met de hand bewerkte deurkruk of een deurkruk die handmatig is geborsteld om een “aged” effect te creëren.
  5. Wat is het basismateriaal van de deurkruk, is deze van massief messing, een zinklegering of bijvoorbeeld roestvrijstaal. Onderling zijn er verschillen in levensduur, uitstraling en prijs.
  6. Kies met behulp van de voorgaande punten 3 of 4 kanshebbers waaruit je uiteindelijk je keuze maakt.

 

Als je alle stappen hebt gevolgd, gefeliciteerd je hebt je ideale deurkruk gevonden.

Kom je er nog niet uit? Bezoek dan eens een gespecialiseerde winkel of stel je vraag online.

 

Terug naar blog